Wat kost een nieuwe keuken?

Je speelt al een tijdje met de gedachten. Je zou graag een nieuwe keuken willen, maar wat zijn de kosten van een keuken en hoe kun je bezuinigen zonder te veel van je wensen in te leveren? We hebben alles voor je op een rijtje gezet en we hopen je via deze weg de eerste stappen op weg te helpen richting een prachtige keuken die aan jouw wensen zal voldoen.

Gemiddelde prijs van een keuken

De prijs van je keuken hangt af van je wensen en daarom verschilt de prijs nogal. Voor de gemiddelde huishoudens kost een keuken tussen de 6.000 en 15.000 euro inclusief montage en inbouw apparatuur, maar zoals we al eerder zeiden, de prijs valt of staat met jouw wensen. 

Daarbij is de ene keuken groter van formaat dan de ander. Een grote keuken kost al snel meer dan een kleinere variant, al mis het formaat zeker niet het enige dat bepalend is voor de prijs. Ook het materiaal kan bijvoorbeeld een factor spelen bij de uiteindelijke prijs van de keuken.

Het budget

Bij een nieuwe keuken komt meer kijken dan de aanschaf van de keuken alleen. We hebben het dan over bijvoorbeeld het demonteren en het plaatsen, maar ook over het omleggen van stroom en/of leidingen en de finishing touch zoals bijvoorbeeld het stuken of verven van de ruimte. Van de totale prijs zal ongeveer 20% uit gaan naar deze laatst genoemde dingen (de finishing touch) en 80% naar de keuken zelf. Het is handig om dit in je achterhoofd te houden wanneer je een keuze gaat maken voor een nieuwe keuken. 

Verdeling kosten

Wanneer je een keuken uit zult gaan zoeken is het belangrijk om naast het budget ook na te denken over verschillende dingen zoals:

– Het merk van de keuken

– De soorten kasten en lades

– Welke soorten apparatuur

– Het merk van de apparatuur

– Het soort werkblad 

Ieder van deze factoren heeft invloed op de prijs van jouw keuken. Uiteindelijk is de prijs van de keuken zelf vaak verdeeld in 3 delen: keukenkasten (35%) + apparatuur (45%) + werkblad (20%). Natuurlijk kunnen de percentages een beetje verschillen per keuken, maar dit is een gemiddelde en daarom ook wel een mooie richtlijn. 

De keuken

Je kunt keukens vinden in verschillende prijscategorieën en met verschillende levertijden. Denk bijvoorbeeld na hoe het eruit moet gaan zien en hoe snel je hem nodig zult hebben. Er zijn verschillende modellen keukens leverbaar. Een keuken uit een Duitse fabriek heeft het voordeel dat dat hij lager in prijs is en binnen een korte tijd bij jou in huis zou kunnen staan.

Ook is het natuurlijk mogelijk om een MAATWERK keuken te bestellen precies naar jouw wensen. Dit heeft wel als resultaat dat er langer overheen zal gaan voordat de keuken geleverd zal worden, maar je hebt daardoor meer keuze uit verschillende merken, kleuren, grepen en afwerkingen. De keuze voor zo een keuken is vaak iets kostbaarder en, dus nogmaals, zal wat meer tijd in beslag nemen.

De soorten kasten en lades

Kasten en lades zijn er in vele soorten en maten, maar niet iedere soort kast of la is even duur. Voor dit soort dingen geldt vaak; hoe complexer, hoe duurder. Zo zijn lades duurder dan een simpel kastdeurtje en er zijn ook nog kasten en lades met een luxe binnenzijde, bijvoorbeeld door een praktisch interieur dat mee beweegt met het front of met lades.. Deze zijn weer hoger in de prijs dan de kasten en lades met de standaard varianten.

Wil je wat bezuinigen? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor wat minder luxe varianten kasten en lades of bijvoorbeeld meer kastjes dan lades plaatsen in jouw nieuwe keuken. 

Welke soorten apparatuur en het merk?

De keuze in apparatuur kan zeker het verschil maken in de uiteindelijke prijs van jouw keuken. Dit kan hem bijvoorbeeld zitten in de keuze voor het merk. Het ene merk is kostbaarder dan het andere merk. Al is het ook goed om na te denken over welke apparatuur je precies in jouw keuken zou willen. Wil je een gewone kraan of een kokend waterkraan? Zou je een stoomoven willen en/of een normale oven? Wil je gas of elektrisch koken? En ga zo maar door. Zeker een punt om je eens even goed in te verdiepen en alvast over te denken, om op die manier een idee te krijgen van de kosten.

Het werkblad

Misschien heb je al wel een bepaalde uitstraling in je hoofd? Neem bijvoorbeeld marmer. Een prachtige uitstraling, maar dit soort steen is erg gevoelig. Misschien is het daarom beter om te kiezen voor een materiaal zoals kunststof of composiet met een marmer-look? Er zit prijsverschil in de materialen. Zo is natuursteen het meest kostbaar en kunststof vaak het meest betaalbaar. Weer zo een punt om al eens goed over na te denken, veel informatie over op te zoeken, maar ook boven al je goed over te laten informeren. 

Kijk in het geval van een werkblad niet alleen naar de prijs, maar ook naar hoe onderhoudsvriendelijk het materiaal is. Heeft het materiaal veel zorg nodig? Hoe (vlek)gevoelig is het materiaal en kan het ook tegen een stootje?

Goed advies

Word je tijdens het uitzoeken van de keuken goed geholpen en krijg je hier en daar erg fijn advies? Dan is dit natuurlijk ook wat waard. Het is fijn als erg iemand met je mee aan het denken is over die perfecte indeling van jouw toekomstige keuken.

Wij hopen dat we je een eindje op weg hebben kunnen helpen met de kosten, zo aan de start van de zoektocht naar jouw droomkeuken!

Mocht je op het punt zijn aangekomen dat je graag persoonlijk advies wilt krijgen in dit proces? Dan kun je een afspraak maken om langs te komen bij ons adviescentrum in de binnenstad van Zwolle of wij komen eerst bij u thuis kennis maken en de situatie bekijken. Dan helpen wij je graag met de keuzes.

Team maatwerk keukens Zwolle

 

Bestel hem nu!

Vul uw gegevens in en ontvang van ons het GRATIS E-Book
Vul uw emailadres in.
Vul uw volledige naam in.

 

 

Maatwerk Keukens en Keukenrenovatie

Jufferenwal 19
8011 LE Zwolle
Telefoon: 038-8501293
E-mail: info@keukens-en-keukenrenovatie.nl

 

Openingstijden en telefonisch bereikbaar:
Donderdag en Vrijdag 10.00-17.00 uur
Zaterdag 10.00-16.00 uur


TOP